Kestävä kehitys

  Tavoitteenamme on jatkuvasti lisätä kestävien ympäristöystävällisten materiaalien osuutta valikoimassamme. Teemme tätä esimerkiksi lisäämällä ekologisesti viljeltyä puuvillakuitua ja BCI-sertifioidun puuvillan osuutta omassa tuotannossa. Tahdomme että haitallisia kemikaaleja ei käytetä tuotteiden valmistuksessa, siksi käytämme tekstiilien maahantuojien kemikaaliopasta osana toimittajien sopimuksissa. Tekstiilien maahantuojien kemikaalioppaassa otetaan huomioon eurooppalaiseen ja kansalliseen lainsäädäntöön kemikaalien (REACH) koskeviin käyttöön ja myös alan standardeja ja käytäntöjä, missä ylitetään lainsäädännön vähimmäisvaatimukset.

  Better Cotton Initiative

  Olemme jäseniä Better Cotton Initiative (BCI) projektissa.

  Ostamalla puuvillatuotteita Junkyard tuotemerkeiltä tuette vastuullisesti viljeltyä puuvillaa ns. Better Cotton Initiative.

  Junkyard on sitoutunut ostamaan 50% ”vastuullisesti viljeltyä puuvillaa” viimeistään 2024 mennessä. "Vastuullisesti viljelty puuvilla" tarkoittaa Better Cotton ja ekologisesti viljeltyä puuvillaa.

  Lisätietoja Better Cotton Initiative tästä.

  Corporate Social Responsibility

  Pyrimme ostamaan ja myymään tuotteita mitkä valmistetaan tehtaissa jossa otetaan huomiota ympäristöön ja työläisten työolosuhteisiin. Siksi Junkyard liittyi BSCI Amfori jäseneksi vuonna 2017. Amfori BSCI perustettiin vuonna 2003 minkä tavoitteena on auttaa yrityksiä ja niiden toimittajia ympäri maailmaa työolosuhteiden parantamiseksi. Työskentelemme yhdessä toimittajien kanssa toteuttamaan BSCI Amfori periaatteita ja jatkuvasti parantamaan työolosuhteita tehtaissa missä tuotteet valmistetaan.Lisätietoja Amfori BSCI toimintaperiaatteista tästä.

  Meidän yhteistyökumppaneilla tulisi myös olla selkeä kestävän kehityksen politiikka ja arvostus.

  Kuljetukset

  Pyrimme mahdollisimman ympäriystävälliseen kuljetukseen. Meidän kuljetusyhtiöillä pitää olla yhtä selkeä ympäristöpolitiikka kuin meillä. Oma tuotantomme sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan lähimarkkinoille lyhentääkseen kuljetuksia.

  Koulutus ja informaatio

  Koulutus, informaatio ja motivaatio ovat välttämättömiä pitkänaikaisen kestävän kehityksen työn onnistumiselle. Koulutamme henkilökuntaa ja julistamme Junkyard sivustolla asiakkaille mitkä valinnat edesauttavat vaatteiden kestävyyttä. Löydät esimerkiksi muutaman yksinkertaisen vinkin, miten huolehdit vaatteistasi ja samalla teet palvelun sekä ympäristölle että lompakolleklikkaamalla tästä.

  Unohda pyykkiaika hyvin mielin

  Käytä aikaasi johonkin hauskempaan kuin pyykkäykseen niin se hyödyntää sinua ja luontoa. Tuuleta vaatteet pesun sijaan raittiissa ilmassa ja poista pienet tahrat pesukertojen välillä.

  Pesukoneen äärellä

  Lopulta kun on pyykinpesu aika, muista täyttää pesukone ja käyttää ympäristöystävällistä pesuainetta. Vältä huuhteluainetta ja käytä sitä ainoastaan vähentämään tekokuitujen sähköisyyttä. Vaatteiden pesulappuihin painettuja pesulämpötiloja ei laiteta huvikseen, se on korkein pesulämpötila ja useasti pesu 30 °C riittää. Laske pesulämpötilaa niin sähkölaskusi pienenee ja teet palvelun ympäristölle.

  Let’s hang!

  Kuivausrumpu ja kuivauskaappi ovat sähkösyöppöjä mitkä kuluttavat vaatteitasi. Säästä rahaa ja ympäristöä ripustamalla pyykki kuivaamaan.
  Villavaatteet pitävät muodonsa parhaiten kuivuessa vaakatasolla.

  Lahjoita ja kierrätä

  Pidennä vaatteiden elinaikaa lähjoittamalla ne hyväntekeväisyyteen. Rikkinäiset vaatteet voit viedä kierrätykseen.

  Guppyfriend

  Tekokuitujen pesussa irtoaa mikromuovin jätettä mitkä päättyvät vesistöihin! Guppyfriend pesupussi kerää mikromuovin kuidut ja pesun jälkeen voit heittää ne roskakoriin. Happy ocean, happy life!

  Guppyfriend pesupussi löytyy tästä >

  Ohjesymbolit

  Mitä oikein ohjesymbolit tarkoittavat? Tässä tavallisien pesuohjemerkkien selitys:

  Ainoastaan
  käsipesu

  Normaali ohjelma,
  kuten puuvilla

  Varovainen ohjelma,
  kuten synteetti

  Erittäin varovainen
  ohjelma, kuten villa

  Vesipesu
  kielletty

  Rumpukuivaus

  Rumpukuivaus,
  alempi lämpötila

  Rumpukuivaus
  kielletty

  Kemiaalinen
  pesu

  Kemiaalinen pesu
  kielletty

  Valkaisu
  kielletty

  Silitys enintään
  110°C

  Silitys enintään
  150°C

  Silitys enintään
  200°C

  Silitys
  kielletty

  Amfori BSCI

  Corporate Social Responsibility

  Pyrimme, että ostamme ja myymme tuotteita mitkä valmistetaan tehtaissa minkä työläisten työolosuhteet ovat hyvät ja myös otetaan huomiota ympäristöön. Siksi Junkyard liittyi BSCI Amfori jäseneksi vuonna 2017. Amfori BSCI aloitettiin vuodella 2003 minkä tavoitteena on auttaa yrityksiä niiden toimittajia ympäri maailmaa työolosuhteiden parantamiseksi. Työskentelemme yhdessä toimittajien kanssa toteuttamaan BSCI Amfori periaatteita ja jatkuvasti parantamaan työolosuhteita tehtaissa missä tuotteet valmistetaan.

  Lisätietoja BSCI ja Amfori toimintaperiaatteista tästä.


  Kemikaalit

  Tahdomme että ei-toivottuja kemikaaleja ei käytetä tavaroiden tuotannossa. Siksi käytämme Tekstiilien maahantuojien kemikaaliopasta osana toimittajien sopimuksissa. Tekstiilien maahantuojien kemikaalioppaassa otetaan huomioon eurooppalaiseen ja kansalliseen lainsäädäntöön kemikaalien koskeviin käyttöön ja myös alan standardeja ja käytäntöjä, missä ylitetään lainsäädännön vähimmäisvaatimukset. Haluatko tietää lisää meidän kemikaali toimen käytöstä?

  Ota yhteyttä miehin, customer-service.

  Guppyfriend

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?