Sneaker Junkie: Vans Old Skool

  Tarina skeitti- ja punkkari-ikonista.

  Kun Style 36, tai Vans Old Skool kuten me tunnistamme ne paremmin, lähestyi julkaisua niin Paul Van Doren mietti miten juuri Vans kengät erottuisi toisten kenkien joukosta. Hän halusi että ne tunnistaisi heti. Vaikka ihmiset näkisivät kengät kaukaakin, niin heidän tulisi tunnistaa ne, aivan kuten adidas ja Nike tunnistetaan. Paul ryhtyi miettimään ja keksi viivan, tai tarkemmin sanottuna aallon jazz stripe joka yhä vielä tänäänkin koristaa kenkiä.

  Old Skool julkaistiin 1977 ja oli Vans:in ensimmäinen skeittikenkä jossa oli nahkaa. Kengästä tuli nopeasti suosittu skeitti ja BMX piireissä Dogtown aikakaudella. Kenkä oli low-top mallinen ja sen sai kiristettyä kunnolla sillä siinä oli paljon kengännauhareikiä. Kenkien käyttäjien joukosta löytyi esimerkiksi Stacy Peralta ja Steve Alva.

  80-luvulla collabs ja Old Skool nousi suosioon sillä niissä oli niin monta eri panelia ja osaa joitten värejä ja kuvioita pystyi vaihtamaan. Vuosien varrella olemme nähneet monenlaisia yhteistyökumppaneita, kuten Supreme ja Marc Jacobs.

  Yhdessä Converse Vans on yksi punk- ja hardcorescenen käytetyimmistä kengistä, erityisesti Old Skool. Henry Rollins yhtyeestä Black Flag oli yksi niistä ensimmäisistä muusikoista kenet nähtiin käyttävän kenkiä lavalla. Vans käytti tilaisuutta hyväkseen ja ovat sen jälkeen tehneet yhteistyötä mm. Circle Jerks, Millencolin, Bad Religion ja Descendents kanssa. Myös klassiset metal -yhtyeet kuten Slayer ja Motorhead ovat saaneet kunnian.

  Old Skool on malli joka tulee aina olemaan saatavilla Junkyardista ja kaikkien pitäisi omistaa vähintään yhdet, klassiset musta/valkoiset. Selaa alaspäin niin löydät kaikki saatavilla olevat tai klikkaa tästä.
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #sneakerjunkie #vans #oldskool

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?