Sneaker junkie: New Balance

  Kun Brooklynin maineikkaat henkilöt alkoivat käyttämään retro lenkkareita niin se olikin jokin toinen kuin Nike tai Adidas joka veti pisimmän korren. Kaikki katseet kohdistuivat merkkiin joka teki maailman ensimmäisen juoksukengän.

  New Balance perustettiin Bostonissa vuonna 1906. Heidän silloinen spesialiteetti ja suuri innovatiivinen idea oli suunnattu jalkapohjaan ja sen tukemiseen. Vuonna 1960 New Balance julkaisi heidän ensimmäisen juoksukengän nimeltään Trackster ja se oli ainoa tuote jota he möivät vuoteen 1972 saakka. Myynti sujui hyvin ja he valmistivat noin 30 kenkää päivässä mutta he olivat yhä pieni yritys. Vuonna 1972 New Balance myytiin hallituksen puheenjohtajalle Jim Davis. Tämä oli myös ensimmäinen vuosi kun naiset saivat osallistua Boston Maratoniin ja kisan suosio kasvoi. Toisen sanoen oli erinomaista omistaa yritys joka möi juoksukenkiä kaupungissa jossa järjestettiin suosittu juoksukisa ja minne monet tulivat juoksemaan.

  Davis johti yhä yritystä kun esimerkiksi suosittu 420 malli näki päivän valon ensimmäistä kertaa. 420 malli julkaistiin vuonna 1982 ja Runner’s World magazine valitsi kengän maailman parhaaksi juoksukengäksi. Se oli erityisesti kengän kevyt paino ja vaimentava EVA-pohja joka sai lenkkeilijät hurmaantumaan.

  New Balancen mukaan he eivät halunneet tietyn kenkämallin olevan painopisteenä vain koko yrityksen. Tämän vuoksi kenkämallit saivat nimityksen numeroina eikä huomiota herättävillä nimillä kuten Superstar tai Air Max 90.

  Lukuun ottamatta yhteistöitä, New Balance sijoittaa harvoin paljon rahaa mainostamiseen ainakaan kuin verrataan kilpailijoihin. He luottavat siihen että laadukkaat kengät hyvällä istuvuudella tulee menestymään hyvin markkinoilla. Yksi syy heidän hyvään laatuun on se että suurin osa heidän kengistä valmistetaan yhä USA:ssa ja vuodesta 1982 alkaen myös Iso-Britanniassa.

  Nyt 2015, kun kaikki kulkee lenkkarit jalassa, niin New Balance on päivänselvä valinta sille joka haluaa retro lenkkarit.

  Löydät kaikki New Balance kengät klikkaamalla tästä.

  Tags: #sneakerjunkie #newbalance

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?