Kronikka: Punk ongelma, Ramon Calvo


  Kun miehet hallitsevat scenen silloin tietoisuus ei riitä loppuun asti.
  Onko punk todella avoin kaikille?

  Punkin vetovoima, pois lukien musikaalisen ilmaisun, oli minun kohdallani pystyä tehdä asiat itse. Scene, jos sitä edes oli olemassa, jossa bändit soittivat ei ollut mikään väliseinä heidän ja yleisön välissä sillä yleisössä oli toisia bändejä, fanikirjailijoita, kuvaajia, kuvanpainajia, tuotejakelu porukkaa ja kaikkia semmoisia jotka loi ”tee itse” hengen ja monimuotoisuuden punk maailmaan.

  Alussa olin aivan hurmaantunut kaikista vaikutuksista, motivaatiosta, hiestä ja halusta luoda jotain aivan omaa. Ei ole mikään ihme etten alussa nähnyt mitään negatiivistä punk scenessä sillä olen hyvin naiivi henkilö, joka uskoo vain hyvää useimmista. Muutaman vuoden oltuaan punkkarina aloin näkemään asioita eri tavalla. Huomasin että olin aikaisemmin ottanut vastaan kaiken avoin sylin, sillä definioin itseni miehenä ja scene suuntautui paljolti minulle.

  Ymmärrä oikein, punk scene on teoriassa avoin kaikille mutta se on ja on aina ollut miesdominoitu. Valkoisilta miehiltä. Aivan kuten tämä armoton todellisuus jossa punk scene on kontrastina ja joka kerta kertansa jälkeen valitsee potkia ylöspäin. Joskus tuntuu siltä että ihmiset luulevat että ainut jolla on merkitys on tietoisuus ja siksi ei tarvitse aktiivisesti tehdä töitä parannuksien eteen, joita haluaa nähdä. Se ei valitettavasti ole niin helppoa ja meidän pitää ryhtyä tekoihin itse jotta meistä itsestämme ei tule peilikuvaa kaikista ongelmista joita vastaan sanomme olevan. Vanha sanonta ”talk the talk and walk the walk” on vieläkin yhtä totta kuin silloin kun se lausuttiin ensimmäisen kerran.

  Meidän kaikkien on aika alkaa keskustelemaan meidän yhteisestä scenestä toisissaan ja kuuntelemaan niitä jotka haluavat olla mukana mutta syystä tai toisesta tuntevat itsensä ulkopuolisiksi. Tietoisuus ottaa meidät vain puolimatkaa, loppumatka meidän pitää taivaltaa itse yhteisymmärryksessä että haluamme muutoksen.

  Laura Jane Grace / Against Me!
  Patricia Elmqvist / Slöa Knivar


  Tags: #ramoncalvo #punk #lukinzine

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?