Kronikka: Mikä on punk?


  Ramon Calvo selvittää elämän ison arvoituksen – Mikä on punk?

  Sitten punkin alusta luetut ihmiset eivät ole kiistellyt mikä punk on vain se tuli vasta sitten kun tunnettu lause ”Punk is dead” ilmestyi. Yhtäkkiä oli ajankohtaista alkaa keskustelemaan mikä punk oikein oli, tai jos se edes oli mitään jonka piti todistaa oma eksistenssinsä. Nuoruuden kapina, vaatetyyli, musiikkityyli, asenne, protesti tai jopa kampaus. Määritelmä on varmaan sisältänyt niittejä, selkämerkkejä, Converssit, Vanssit tai Happy Cow saappaat oikean mittaiseen mohawk kampaukseen. Mutta saiko kysymys koskaan vastauksen? Vaikuttaa että ei.

  Ennen kuin jatkamme eteenpäin niin meidän pitää muistuttaa ettei punk ikinä kuollut ja että se vieläkin 2014 elää ja voi hyvin. Minulle joka olen jo 30+ niin luulisi että nuoruuden kapina on jo takanapäin mutta niin ei ole. Kuin monet muutkin niin otan bändin Minor Threats ”I might be an adult, but I’m a minor at heart” biisin kirjaimellisesti ja elän melkein samalla tavalla kuin teini-ikäisenä paitsi hieman paremmilla tuloilla.

  Minulle punk tarkoittaa että tehdään asiat omalla tavalla eikä tehdä niin kuin kaikki muut. Kyse ei ole provosoimisesta tai edes alakulttuurin osananottamisesta vaan minä haluan toimia vastakulttuurina ja haluan vaikuttaa muutoksiin sen sijaan että ongelmat vain näpäytetään pois ja yritetään sopeutua. Punk voi joillekin olla pelkästään aggressiivinen musiikingenre mutta minulle se on itse määritelmä kuka minä olen ja samalla se viittaa mihin suuntaan olen menossa.


  Tags: #ramoncalvo #punk #punkisdead #krönika #lukinzine

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?