Interview: IAMOHOY

  Norjalaiset bloggaajat jotka ovat Radicolouslife takana tapaavat entisen lumilautailuammattilaisen Petter Kristiansen keskustellakseen lumilautailun vaihtoa kankaaseen ja pensseleihin.

  Vaikka Kristiansen on saanut relatiivisen suuren nimen lumilautailu maailmassa, niin hän ei kuitenkaan halua että entistä uraa yhdistetään taiteen kanssa.
  – Haluan esitellä taidetta ja henkilö Petter Kristiansen on merkityksetön tässä yhteydessä.

  Kaikki sai alkunsa koulukirjoihin piirtelystä 90-luvulla. Hän kertoo että on aina käyttänyt kreatiivisuutta ilmaisutapanaan, mutta vasta lopetettuaan lumilautailun hän alkoi ottaa taiteen vakavammin. Nyt IAMOHOY:lla on ystäviensä kanssa oma studio ja galleria Frysja alueella.
  – Ihmiset tekevät työtä parhaiten yhteistyössä ja se konsepti on tämän studion taustana. Olemme keränneet monta kreatiivista persoona eri taustoilla saman katon alle, se tekee meistä keskenään paremmiksi. Kaikki inspiroivat toisiaan.

  Kristiansen on aiemmin ollut osana grafiittiyhteiskunnassa ja sieltä hänen artistinimi IAMOHOY tulee. Hän on tuonut grafiittityylin maalauksiinsa joissa usein on kova, urbaani tyyli. Tämän vuoksi hän uskoo saaneensa paljon huomiota taiteestansa. Menestyksistä huolimatta hänellä ei ole ollut paljon aikaa maalata viime aikoina kun huonekalupuuseppänä oleminen on vienyt paljon aikaa päivistä. Mitä hän vasaroi, sitä emme vielä tiedä.  Onko tavoitteena pitää taidetta elinkeinona vai onko se harrastus?
  – Olen erittäin impulsiivinen persoona joka ottaa elämän kuin se tulee. Taidetta olen viime aikoina pitänyt prioriteettina mutta on paljon muutakin kivaa tekemistä.

  On mennyt muutama kausi siitä kun lahjakas lumilautailija lopetti täysin uransa. Mutta halu lumilautailuun on vielä.
  – Erittäin aikaa kuluttava ja kovaa jos haluat elättää itseäsi lumilautailulla. Aloitin laskettelun koska tykkäsin että se oli hauskaa ja tänäkin päivänä rakastan laskettelua, mutta lopulta loukkaantumisia ja vaurioita tuli liian paljon.

  Taitelijan elämäntyyli on yleensä paljon erilainen verrattuna actionurheilun ympäristöön, etkö tunne koskaan oloasi yksinäiseksi?
  – Tiedän mitä tarkoitat, mutta täällä tapaan hirveän paljon ihmisiä päivisin niin en voi kutsua olotilannetta yksinäiseksi. Vietän vielä aikaa samojen ihmisten kanssa kuin ennen ja he antavat minulle energiaa jatkaa.

  Hänellä on aika erikoinen ulkonäkö tyyli isolla parralla, surffari kampaus, tiukoilla housuilla ja isoilla koruilla. Yritämme kysyä hänen tyyliään mutta saamme vain vastaukseksi että hänen mielestä on komeaa olla sama tyyli kuin hänellä.

  Mikä suhde sinulla on Junkyardin kanssa?
  – Heillä on minun Moccamaster keitin Norjan konttorissa ja kerran sain erinomaisen siistit housut. Se mistä pidän Junkyardista on että he tekevät yhteistyötä ihmisten kanssa, ketkä ovat nousussa huipulle ja muita urbaani henkilöitä, joilla on intohimo siihen, mitä he tekevät.

  Ei ole mitään epäillystä että lahjakas taiteilijan ura on menossa ylöspäin, mutta seinillä roikkuu vielä monta puoliksi valmista taulua. Hän lupaa tehdä ne valmiiksi ja pitää näyttelyn keväällä. Samaan aikaan hän aikoo myös näyttää huonekalu teoksiansa. Ensiksi hän aikoo vain öljytä lattian.


  Teksti Kelly Alessandra Mori Bricen ja kuvat Nora Angeltveit norjalaisesta elämäntyyli blogista Radiculouslife.


  Petter Kristiansen - Blank Canvas by PROCESS FILMS on Vimeo.

  A Short Art Story by Marius Svendsen on Vimeo.


  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkyardxxxy #art #iamohoy #snowboard #lifestyle

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?