City Guide: Copenhagen by Magdalena Rozenberg

  Uutta elämää Superkilen alueella.

  Se mikä Kööpenhaminassa hurmaa minut on se että seillä jokaisella kaupunginosalla on jotain aitoa ja uniikkia mikä symbolisoi juuri sitä. Kaupunginosassa Nørrebro tulee erityinen tunne ilmaisulle suhteellisen vastarakennetussa alueella joka sijaitsee hieman Nørrebron ulkoreunassa. Kööpenhaminan kunta sai projektikseen kehittää ja kunnostaa osan Nørrebron alueesta jonne he rakensivat uuden ison alueen joka sisältää ”den røde plads” ja ”den sorte plads” sekä viheralueen. Yhdessä nämä muodostavat Superkilen. Superkilen on siis iso puistoalue jonka arkkitehtifirma Bjarke Ingels Group on suunnitellut ja jonka avajaiset pidettiin kesällä 2012. Puistoalueilla pyritään antamaan monikulttuuriselle Nørrebron asukkaille mahdollisuus tavata toisia ja ilmaista itseään. Nämä puistoalueet ovat todella laajentaneet Nørrebroa ja antaneet uutta vilinää sekä alueelle että ympäristölle.

  Røde plads on kehittynyt tapaamispaikaksi sekä skeittareille ja nuorisolle että lapsiperheille. Paikka sopii yhtä hyvin lapsien leikkimiselle kuin että kavereitten kanssa nauttii oluen lähikioskilta tai ostaa syömistä jostain Nørrebrogaden kaikista falafel ravintoloista ja istua aurinkoisessa Røde- tai Sorte plads.

  Pienen kävelymatkan päässä uudesta vastarakennetusta viheralueesta löytyy yksi ehdoton Kööpenhaminan suosikki katuni Stefansgade ja Jægersborggade. Sieltä löytyy pieniä putiikkeja, ateljeita, kahviloita sekä olut- ja viinibaareja. Täydellinen iltapäiväkahville tai iltaviinille.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #cityguide #copenhagen #magdalenarozenberg

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?