BLACK by ÖRJAN ANDERSSON collection movie and interview

  Katso video kokoelmasta ja lue Örjan Andersson haastattelu JUNKYARD XX-XY yhteistyöstä.

  Örjan Andersson ja muutama kaveri perusti second-hand kaupan harrastus hankkeena vuonna 2000. Putiikki oli 30 neliömetriä ja oli vanha tupakkakioski joka sijaitsi Lilla Essingellä, Tukholman keskustan länsipuolella. He päättivät että kauppa olisi avoinna lauantaisin sekä sunnuntaisin ja näin olleen kaupan nimeksi tuli Weekend.

  Vuonna 2002 Örjan ja Adam Friberg halusivat koittaa onneaan Tukholman keskustassa seitsemän päivää viikossa isommassa mitta kaavassa. He muuttivat Hötorgin Olofsgatanille ja vaihtoivat nimen Weekday:ksi. Tämän jakson aikana mukaan liittyi myös ekonomi Lars Karlsson. Kaikki kolme olivat vanhoja tuttavia oltuaan työkavereita JC:llä 90-luvun alkupuolella.

  Alkuaika Tukholman keskustassa oli vaikea mutta vuonna 2004 julkaistiin uusi unisex farkkumalli joka oli tiukka mutta joustava ja farkkumerkki Cheap Monday syntyi. Menestys oli huima ja kaverukset avasivat Weekday kaupat Göteborgiin, Malmöön sekä kaksi uutta Tukholmaan sekä yhden Kööpenhaminaan. He alkoivat myydä Cheap Monday brändiä muille liikkeille ja kohta niitä myytiin 25 eri maassa. Tulevien vuosien aikana Weekday perustui kolmeen eri osaan: Cheap Monday, second-hand ja ulkopuolisia tuotemerkkejä/designereita.

  Vuoden 2010 jälkeen kun H&M oli ostanut yritykset, Örjan halusi koittaa onneaan omin päin ja perusti tuotemerkin joka kantaa hänen nimeään, Örjan Andersson. Muodikas farkkumerkki joissa on tyylikäs ja puhdas rock-look yhdistetty klassisilla denimiattribuuteilla. Vuonna 2013 Örjan avasi myös konseptimyymälänsä, Från Ö till A – 500 neliötä suuri myymälä jonka valikoimasta löytyy nuoria ja mielenkiintoisia suunnittelijoita sekä tunnettuja tuotemerkkejä.

  Muutaman bileen ja yleisen ylistyksen jälkeen Junkyard kiinnostui yhteistyöstä yhdessä Örjanin kanssa. Nyt huhtikuussa 2015 yhteistyömme julkaistiin – JUNKYARD XX-XY presents BLACK by ÖRJAN ANDERSSON. Keskustelimme Örjanin kanssa kuullakseen hänen mielipiteitä yhteistyöstä.

  Miten suhtaudut mustaan denimiin?
  Olen aina tykännyt mustasta denimistä ja pukeudun siihen useasti. Se on myös ollut merkittävä osa niistä farkuista joita olen suunnitellut, nimenomaan Cheap Monday ajalta jolloin otin esille paljon erilaisia mustia pesuja.

  Onko sinulla jotain suosikki ikonia kuka pukee mustan looking täydellisesti?
  Monet ovat tyylikkäitä mustissa farkuissa, yksi heistä on suunnittelija Hedi Slimane. Sitä paitsi hän myös suunnittelee tosi siistejä mustia vaatteita!

  Mitä ajatuksia sinulla oli kun suunnittelit tämän kokoelman?
  Ensimmäiset ajatukseni kokoelmasta koski genusta, unisex ja rock-look, silloin musta tuntui nopeasti luonnolliselta valinnalta.

  Miltä JUNKYARD XX-XY yhteistyö tuntuu?
  Tykkään Junkyardin streetwear taustasta tosi paljon ja uusi tuotemerkki XX-XY ottaa mielenkiintoisia käänteitä kehityksessään. Oman suunnittelu osastani paneuduin mustaan denimiin ja unisex joka tuntuu sekä luonnolliselta että mukavalta.

  Mikä on ehdoton suosikkisi?
  Ne resuiset ja korjatut farkut, Gender neutral patched black. Minulla on omat!

  Millä vaatteilla kokoelmaasi voitaisiin parhaiten stailata?
  Kaikkihan sopii mustan kanssa!

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #blackbyorjanandersson #orjanandersson #franotilla

  Log In

  Eikö sinulla ole tiliä? Luo tili!
  Tai
  Salasana unohtunut?